Regering veel te laat met broodproject: ‘Leerkrachten zijn reeds begonnen’

Nadat de Naschoolse Opvang (NSO) een mislukking is geworden, heeft de regering nu aangekondigd dat zij binnenkort een broodproject zal starten op de scholen. NPS- assembleelid Patricia Etnel, zegt desgevraagd dat de regering veel te laat komt met dit project, omdat op diverse scholen zowel leerkrachten als ouders al jaren bezig zijn met een dergelijk project.

Het is bijkans drie jaar dat het NSO-project is stopgezet. Etnel geeft aan dat indien de leerkrachten en de ouders gewacht hadden op de regering, het probleem vandaag de dag veel groter zou zijn. Etnel vertelt dat de leerkrachten bij het stopzetten van het NSO-project, zelf het initiatief hebben genomen om de leerlingen uit gezinnen die het financieel erg moeilijk hebben, kosteloos te voorzien van een broodje. Etnel geeft een pluimpje aan de leerkrachten en ouders die hun kinderen met extra bood naar school sturen. “Wat de regering in drie jaar niet heeft gedaan, hebben de leerkrachten gedaan”. zegt de volksvertegenwoordiger.

“De regering is van rijst, groenten en vlees vervallen naar brood”, zegt Etnel. Dit geeft volgens haar aan dat de regering niet in staat is een toekomst te bieden aan onze natie. Zij brengt in herinnering dat de regering in haar sociaal contract met het volk, voeding als een van haar speerpunten heeft opgenomen. Zij benadrukt dat de regering laag is gevallen en slechts een grote mond heeft. Het zal Etnel niet verwonderen als de regering gaat pronken met het broodproject dat door de leerkrachten is gestart.

De parlementariër stelt dat terwijl de regering komt met zo een project, het nog steeds niet duidelijk is wat er met de gelden van de NSO zijn gebeurd. Zij zegt dat er ondanks een Clad-rapport, niets van terecht is gekomen. Etnel maakt zich ook zorgen op de manier hoe de manager van dit instituut is ontheven.

Indien de regering het broodproject wil gebruiken als een politieke stunt, zegt Etnel dat zij de regering dit zou afraden, omdat het een schande is dat er van warme maaltijden naar broodjes moet worden gegaan. “Waar zijn al de NSO-keukens gegaan?” vraagt de parlementariër zich af. Zij is van mening dat alles wat deze regering doet, naar corruptie riekt. De volksvertegenwoordiger zegt dat ze niet meer weet wat ze wel en niet moet geloven van zaken die de regering wil uitvoeren. “Er is helemaal geen vertrouwen in het beleid en de continuïteit ervan”, aldus Etnel.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles