Situatie NDP veel ernstiger dan quorumprobleem

NDP-topper Ramon Abrahams heeft gisteren tijdens een meeting in het partijcentrum Ocer, zijn kritiek geuit over de assembleeleden van de partij die verstek laten gaan bij vergaderingen, waardoor er vaak niet genoeg quorum is. NDP-fractievoorzitter André Misiekaba, had hem hierover ingelicht. Volgens het  VHP-assembleelid Mahinder Jogi is er reeds geruime tijd ontevredenheid binnen de NDP. De irritatie van Abra-hams moet volgens hem gezien worden als een signaal dat het binnen de partij niet goed gaat. ”Heel wat zaken gaan mis en de situatie is veel ernstiger dan het quorumprobleem”, zei hij.

Volgens Jogi kan Misiekaba zijn job als trekker van de coalitie ook niet meer aan. Er wordt tegenwoordig heel veel kritiek geleverd op de regering, maar de partij is niet altijd in staat het beleid van de regering te verdedigen. Dit wekt alleen maar frustratie op bij de toppers. “Er zijn grenzen en verdedigen heeft ook een limiet. De NDP is aan het eroderen en men luistert niet meer naar Misiekaba”, aldus Jogi.

Ten aanzien van het niet bijwonen van de vergaderingen, waarschuwde Abrahams de partijleden, dat indien zij zich hieraan schuldig blijven maken, de partij dat niet zal tolereren en harde maatregelen zal treffen. Jogi gaf aan dat het een cultuur is geworden van de partij om te bedreigen, maar uiteindelijk gebeurt er niets. “Ook de president bedreigt mensen vaak, deze werkwijze werkt gewoon niet meer.”  Abrahams riep de leden op en attendeerde ze erop dat zij met een bepaald doel zijn gekozen. De partij heeft er zei Abrahams, hard aan gewerkt om 26 zetels te behalen om de leden daar te plaatsen en het volk te vertegenwoordigen. “Ik vraag u, neem uw verantwoordelijkheid, want wij gaan ook met u moeten afrekenen bij de komende verkiezing.

U bent daar om een job te doen!’’

door Kimberley Fräser

 

More
articles