Rishika Poeran nieuwe Miss India Worldwide Suriname

De 24-jarige Rishika Poeran is afgelopen zaterdag in de KKF-beurshal gekroond tot de nieuwe Miss India Worldwide Suriname. Deze spectaculaire show werd voor de eerste keer na vijf jaar weer gehouden. De show werd gehost door Gulshan Alibux en Jermain Tjin A Koeng. De 6-koppige jury had geen gemakkelijke taak, aangezien alle missen een goede performance hebben neergezet tijdens de verschillende rondes. De jury bestond uit: Audrey Pierkhan-Abdoelrahman, Chandra Algoe, Warsha Torilal-Sardjoe, Isfahany Nagessarsing, Cher Marchand, Noldie Healy. De jury-voorzitter was Jaanam Bhojwani; zij werd geassisteerd door Ashween Achaibersing bij het tellen van de punten.

De organisatie, Stichting Beauties of Suriname Pageant, blikt terug op een geslaagde show, waar het publiek duidelijk van heft genoten. Na hard werken en twaalf weken training, is de organisatie er trots op dat al de dertien missen zich stuk voor stuk volledig hebben ingezet.

De openings- en kennismakingsronde bestond uit een dansoptreden van de dertien kanditaten samen met de dansers van de Dansschool Santrangi, onder leiding van Sadhana Mohan, de bharat natyam dansdocent. De galaronde werd gelopen in prachtige jurken van Boetiek Lili’s. De talentenronde was ook een leuke en sfeervolle ronde waarbij de missen de kans kregen hun talent te delen met het publiek. Daarna was er de Indian Wear ronde, waarbij de contestanten te zien waren in mooie Indiase kleding van Sari Nagar. Hierna volgde de vragenronde, de final look ronde en de ereronde van Miss Varsha Ramratan – Miss India Suriname 2011 – om de show af te sluiten richting de kroning. De organisatie heeft gemeend om op deze manier Varsha een kans te geven een laatste ereronde te doen. Het haar en de make-up werden verzorgd door Sylvani’s Beauty Salon and Institute.

Mensen die niet aanwezig konden zijn, hebben deels kunnen meegenieten via enkele updates op de instagrampagina van Miss India Worldwide Suriname. Ralph van Huisduinen, Suleta Drielsma en Diego Drielsma, zorgden voor de foto’s. De show zal later in de maand vertoond worden via SCCN TV.

Miss Rishika zal Suriname vertegenwoordigen tijdens Miss India Worldwide in New Jersey op 14 december aanstaande. De stichting bedankt hierbij het publiek voor het komen en een speciale dank gaat uit naar al haar sponsoren en partners voor het vertrouwen en een goede samenwerking.

 

De volledige uitslag is als volgt:

1.Miss India Worldwide Suriname 2018 – Rishika Poeran

2.First Runner-up: Shereen Carrot

3.Second Runner-up: Cheyenne Siriram

4.Third Runner-up: Raveena Bharat

5.Fourth Runner-up: Hieneshma Hardwarsing

6.Fifth Runner-up: Shewishka Ganpat

De rest van de contestanten waren:

1.Miss Naina Sewradj

2.Miss Valerie Toing

3.Miss Poodja Dinai

4.Miss Ruchira Chote

5.Miss Suleshna Dwarkasing

6.Miss Raistree Sukhraj

7.Miss Sandjana Soechit

De subtitels gingen naar:

  • Miss Photogenic: Rishika Poeran
  • Miss Congeniality: Raveena Bharat
  • Best Talent: Rishika Poeran
  • People’s Choice: Cheyenne Siriram