NPS roept ex-leden terug voor versterking

Ivanildo Plein, de nieuw gekozen voorzitter van de afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname (NPS), roept alle ex-leden op die uit ontevredenheid of dergelijke de partij hebben verlaten, om zich weer aan te sluiten. “Sluiten jullie je aan, we hebben jullie nodig”, aldus Plein, gisteravond in Grun Djari bij de installatie van het nieuwe bestuur. Binnenkort begint het bestuur met de mobilisatie in de verschillende wijken. Mensen konden zich gisteren registreren om ook een bijdrage te leveren aan het beleid van dit bestuur. Plein zegt dat het bestuur vooral bezig zal zijn in het veld. Er zullen structuren opgezet worden tot in de kleinste hoeken van Paramaribo, zodat de zichtbaarheid van de partij groter wordt. Plein vraagt ondersteuning voor dit beleid, want als dit beleid niet gauw uitgevoerd wordt, zal de partij het moeilijk krijgen bij de aanstaande verkiezingen. Patrica Etnel en partijvoorzitter Gregory Rusland, spraken het publiek ook toe. Volgens Etnel hebben Surinamers het geloof nodig om door te kunnen gaan. De NPS heeft daarom een harde job te klaren in Paramaribo. Aan het volk zal bewezen worden dat de NPS de juiste keus is. Etnel zei dat als het volk weer op de NDP stemt, het niets te eten zal hebben. Er zal ook geen ontwikkeling meer zijn in het land. Partijvoorzitter Gregory Rusland sprak onder andere over de slechte economische situatie, het wanbeleid van de regering, de slechte gezondheidzorg, het begrotingstekort en de naderende verkiezingen. Wat dat laatste betreft, zei hij dat zijn partijgenoten erop voorbereid moeten zijn dat de regering in het kader daarvan de komende tijd heel wat populistische maatregelen zal treffen. Het bestuur dat officieel is geïnstalleerd, bestaat uit vijftien leden: Ryan Vyent, Dayenne Eli, Audrey Tjung Angie, Derrick Rogers, Dennis Rusland, Sandra Landus, Erwin Huisraad, Bianca Graskamp, Irma Ziorg, Irwin Soekarjo, Ronald Waarde, Marijke Etnel, Sergio Lagadeau en Lorenzo Palmburg. Zij zullen samen met hun team werken aan de uitvoering van het beleid.

door Kimberley Fräser