November 3, 2018


HET WEB WORDT GESLOTEN


November 3, 2018

Zeer opmerkelijk is de laatste tijd de gevangenneming van zware jongens, werkzaam binnen de grensoverschrijdende misdaad. Deze week werd vanuit Jamaica, de arrestatie gemeld van een Surinamer, een Guyanees en een Columbiaan. Het drietal wordt ervan verdacht op zeer grote schaal betrokken te zijn geweest bij de smokkel van cocaïne via Guyana naar ons land en verder. Het spul en dan praten we over duizenden kilo’s cocaïne, zou voor de kust van Guyana en Suriname op grotere schepen zijn overgeladen en het vermoeden bestaat, dat narco-duikboten ook werden bevoorraad om het spul naar verdere locaties te vervoeren. De Guyanees Shervington Lovell alias Big Head, de Surinamer Steven Antonius en de Columbiaan Ricardo Ramirez, werden op de luchthaven van Kingston aangehouden en in verzekering gesteld. Het ligt in de lijn der verwachtingen, dat het drietal op korte termijn zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten van Amerika. Volgens berichten uit Guyana, wordt het drietal al geruime tijd zwaar in de gaten gehouden door drugsbestrijdingsdiensten. De Columbiaan Ramirez beschikte over boten waarmede de drugs naar elders werden vervoerd. In februari van dit jaar, werd het schip Lady Michelle voor onze kust onderschept en aan boord werd maar liefst 4000 kilo cocaïne aangetroffen met een straatwaarde van 125 miljoen US-dollar. Het behoeft geen betoog dat samenwerkende anti-drugsorganisaties uit verschillende landen met aan het hoofd de Drugs Enforcement Administration, DEA, bepaalde mensen en organisaties zeer nauwlettend volgen en bij het verkrijgen van voldoende bewijsmateriaal zullen overgaan tot arrestaties en dat het daarbij niet uitgesloten is dat de Verenigde Staten, zoals in het geval van het voormelde drietal, om uitlevering zal vragen en bepaalde landen op dit halfrond niet onwelwillend zullen reageren op een Amerikaans verzoek daartoe. Ook in dit land lopen er mensen rond die zeker in het vizier van anti-drugsopsporingsdiensten zijn geplaatst. Deze lieden mogen nimmer denken dat ze te allen tijde uit handen van de justitie hier of elders zullen kunnen blijven.