Van der San belooft gepensioneerden uitbetaling verhoging

Eugène van der San, directeur van het Kabinet van de President, belooft aan het bestuur van de Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), dat hij zich sterk zal maken voor de gepensioneerden zodat zij de gelden krijgen waar ze recht op hebben. De BBGO heeft onder leiding van bondsvoorzitter Renate Wouden, gisteren een petitie ingediend bij het Kabinet van de President, waarin de bond aandacht vraagt voor een aantal zaken. De BBGO heeft gisteren hiertoe besloten na een algemene ledenvergadering.

De bond eist dat er uitvoering wordt gegeven aan het staatsbesluit welvaartsvaste pensioenen uit 2015. De leden hebben de twk van de koopkrachtversterking, nog steeds niet gekregen. De leden wachten al een jaar en tien maanden op de uitbetaling daarvan. De bond is ontevreden over de manier waarop de regering hun belangen behartigt. ‘’We schrijven, bellen, sms’en, appen en hebben zelfs de vicepresident een brief gestuurd, maar niemand reageert op de acties. Er wordt heel slecht gecommuniceerd vanuit de regering naar ons toe”, zegt Wouden.

Van der San die de petitie in ontvangst nam, stelde de gepensioneerden gerust en zei op de hoogte te zijn van de situatie. Hij kan zich niet indenken dat de wettelijke regeling nog niet uitgevoerd kan worden. “Ik vind het geweldig sportief dat u zolang hebt gewacht. Laat dat duidelijk zijn. Ik ben formeel hier als directeur en ga uw petitie in ontvangst nemen. Ik maak me er sterk voor dat dit binnen een maand wordt uitgevoerd. Als het niet wordt uitgevoerd, hoeft u mij niet meer te zien als directeur van het kabinet, want dan bedank ik”, aldus Van der San.

-door Kimberley Fräser-