SBO-voorzitter roept wederom op tot landelijke staking

De voorzitter van de Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO), Suraj Sahadew-Lall, zegt dat er nog steeds geen verandering is gekomen in de wijze waarop de uitbetaling van de brandstofcompensatie over het eerste kwartaal van 2018 verloopt. In gesprek met De West, haalt hij aan dat bushouders van de routes PL, Lijn 7 en Sunny Point, nog geen cent aan brandstofcompensatie hebben ontvangen. “De uitbetaling verloopt heel stroef. Het PLO-kantoor is gesloten en de voorzitter is uitlandig. De bushouders moeten dus maar wachten”, benadrukt Sahadew-Lall. Vanwege deze gang van zaken, roept de SBO, in de persoon van de voorzitter, wederom alle bushouders op om over te gaan tot het landelijk lamleggen van het werk.

De SBO-voorzitter wijst erop dat het niet willen verhogen van het tarief en de brandstofcompensatie en de uitbetaling die niet op tijd plaatsvindt, allemaal zaken zijn die behoren tot het bewust onderdrukken van de bushouders van de particuliere bussector. Deze bushouders hebben nu een achterstand van ruim tien maanden voor de brandstofcompensatie. Hij gelooft er sterk in dat de onderdrukking van het openbaar vervoer in opdracht wordt uitgevoerd door de top van de regering.

Hij wijst erop dat hoewel de directeur van het directoraat Transport op de hoogte is van alle problemen van de sector en die ook onder de aandacht gebracht heeft van de regeringsleider, er toch geen stappen ondernomen worden om de situatie binnen deze sector te verbeteren.

Sahadew-Lall gelooft dat een landelijke lamlegging de president zal dwingen om een luisterend oor te hebben voor de bushouders. “We hebben te veel gesproken, maar niemand luistert. De regering doet wat ze wil”, zegt hij. De SBO-voorzitter zegt dat de regering bewust bezig is bepaalde sectoren te onderdrukken om zodoende meer geld te stoppen in bijvoorbeeld de woningbouw, met de achterliggende gedachte om verkiezingswinst teweeg te brengen.

De voorzitter van SBO zegt dat het nu tijd is dat er radicaal opgetreden wordt als het aankomt op de problemen van de bussector. Om ervoor te zorgen dat de regering hiertoe overgaat, is de SBO reeds bezig om de bushouders te mobiliseren voor een landelijke werkneerlegging. “Het stellen van een ultimatum of interviews afleggen helpt niet meer, de enige taal die deze regering verstaat, is de stakingstaal”, aldus Sahadew-Lall.

door Richelle Mac-Nack