Radj Oedit aangehouden in Nederland

De verdachte Radj Oedit is aangehouden door de Nederlandse justitiële autoriteiten. Oedit wordt sinds maart door het Openbaar Ministerie (OM) van ons land opgespoord in de kwestie van een vliegtuig waarin 488 kilo cocaïne was verstopt en de duikboot die niet ver van zijn rijstareaal is aangetroffen. Het vliegtuig bevond zich op zijn rijstareaal te Saramacca. Vanuit Nederland zei Oedit in gesprek met Starnieuws, dat hij niet is ondergedoken, maar voor gezondheidsredenen vertoeft in Nederland. Door het OM wordt hij verdacht van deelneming aan een criminele organisatie en overtreding van de Wet Verdovende Midde-len. Oedit is directeur/eigenaar van mediabedrijf Ramasha N.V.

onderzeeboot ook wel aangeduid als semi-submersible vessel,

Op basis van een rechtshulpverzoek heeft Suriname om uitlevering ge-vraagd van Oedit. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitlevering zal geschieden. Nagegaan zal worden als Oedit de Nederlandse, Surinaamse nationaliteit of  een dubbele nationaliteit bezit. Een mogelijkheid is om het dossier van Oedit over te dragen aan de Nederlandse autoriteiten om hem daar te vervolgen en te berechten. Indien de berechting plaatsvindt in Suriname kan hij daarna overgedragen worden aan Nederland, mocht hij veroordeeld worden.