KPS weerstaat comeback SZF en verovert troefcalltitel

Het KPS heeft zondagmiddag voor de tweede maal het troefcallkampioenschap van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus) veroverd. De wetsdienaren versloegen in het Telesur Opleidingscentrum elfvoudig winnaar SZF met 74-69. Er heerste na afloop enorme blijdschap in het kamp van de politieambtenaren die het vorig jaar in de halve finale verrassend door Telesur eruit werden gekegeld. KPS werd toen onttroond. In de eerste ronde van de huidige editie namen de Zonen van Hermandad revanche door Telesur in de voorronde te verslaan en vervolgens titelverdediger Centrale Bank van Suriname (CBvS) in de halve finale te kloppen.

De leden van de gewapende macht moesten in het slotstuk zondag wel een comeback van de ziektekostenverzekeraar weerstaan. Alles wees na drie ronden op een makkelijke zege voor KPS: 20-15, 21-17 en 23-12. SZF sloeg in de laatste ronde echter keihard terug met 25-10, maar en kwam zes punten tekort.

De strijd om het brons tussen de CBvS en de EBS had een spannend verloop. Na drie ronden stond de stroomleverancier met 58-55 voor. De moederbank won de eerste ronde met 23-15. EBS counterde in de tweede fase terug met 23-12, waarna ronde drie gelijk eindigde: 20-20. De bankiers koppelden zich in de slotronde met 26-12 helemaal los. Eindstand: 81-70.

Staatsolie zorgde in de strijd om de vijfde plek voor een kleine verrassing door Telesur met 90-62 te verslaan. Bedrijven waren na afloop van de eerste fase in evenwicht: 19-19. De olieboorders tapten hierna uit een ander vaatje en liepen zoetjes aan uit naar een ruime zege: 19-16, 21-17 en 31-10.

SWM drukte de SLM naar de laatste plek. Het nutsbedrijf won drie van de vier ronden zonder veel moeite. De waterleverancier besliste de eerste twee ronden met respectievelijk 22-13 en 26-12 in haar voordeel. SLM sloeg terug met 19-16, waarna SWM het karwei  met 20-15 afmaakte.

Eindrangschikking troefcall: 1.KPS, 2.SZF, 3.CBvS, 4.EBS, 5.Staatsolie, 6.Telesur, 7.SWM en 8.SLM