Schaarste aan uien en aardappelen

Al langer dan een week heerst er een schaarste aan uien en aardappelen op de lokale markt, waardoor de prijs fors is gestegen. Consumenten moeten voor 1 kilo aardappelen 8,- SRD neertellen, voor uien wordt dezelfde prijs gevraagd. Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) deelde eind september mee, dat Groothandel B. Chotelal zorg zou dragen voor uien en aardappelen tegen een betaalbare prijs. Deze producten waren schaars vanwege de aanhoudende hittegolf in Europa. Het is de redactie niet gelukt een reactie te krijgen van de groothandel, maar Radjen Ramsoedit, directielid van Combé Markt, bevestigt de schaarste aan uien en aardappelen. Dat er een tekort is aan deze producten, komt volgens hem vanwege de samenwerking met de overheid. Die zorgt ervoor dat andere importeurs zijn gestopt met het importeren van aardappelen en uien, omdat de kostprijs veel hoger uitviel dan die van Groothandel B. Chotelal. Ramsoedit zegt dat Groothandel B. Chotelal prijzen onder de kostprijs hanteert. Volgens hem zijn de prijzen zelfs in Europa niet zo laag. Hij benadrukt dat Combé Markt niet zal inspelen op de schaarste en dat Groothandel B. Chotelal zal moeten inkomen conform de afspraak met de regering. Ramsoedit geeft aan dat er een reële kans is, dat de prijs van een kilo uien en aardappelen verder de lucht in zal gaan.