October 26, 2018


Guyana Tennis Cup moet relatie Guyana’s versterken


October 26, 2018

De Guyana Tennis Cup 2018 moet de relatie tussen de drie Guyana’s (Suriname, Guyana en Frans-Guyana) versterken en de tennissport ontwikkelen op wedstrijdniveau. Dit zei Diego van der Zwart, de voorzitter van de Surinaamse Tennis Bond (STB), afgelopen woensdag bij de opening van de Guyana Tennis Cup 2018 op de banen van De Dolfijn. Het toernooi heette voorheen Inter-Guyanese Tennisspelen. De GTC2018 werd woensdag door middel van het werpen van een tennisbal door minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken geopend verklaard door de bewindsvrouw. Het toernooi duurt tot en met zaterdag 27 oktober.

Van der Zwart noemde het een eer dat Suriname als gastland mag optreden. Hij is sponsoren dankbaar die hebben geholpen bij de voorbereiding van dit toernooi en hoopt op een succesvolle afronding. Suriname is voor het laatst in 2015 kampioen geworden van de Guyana Cup.

Het toernooi kende een onderbreking van ongeveer 18 jaar, voordat het in 2012 werd hervat en is sindsdien elk jaar georganiseerd in een van de deelnemende landen. Aan dit toernooi participeren jongeren onder de 12, 14 en 18 jaar, in de categorieën enkel en dubbel.

Minister Gopal toonde zich ingenomen met de gelegenheid die Suriname heeft gekregen om gastland te zijn voor het toernooi. Dit past in het kader van het beleid van het ministerie, waarbij zij het sporten promoot en faciliteert om op nationaal en internationaal niveau beter te presteren. De sportminister noemde dit tennistoernooi als voorbeeld van een internationale samenwerking op sportgebied. Ze heette de delegaties van Guyana en Frans-Guyana welkom. Verder sprak de bewindsvrouw ook de Surinaamse sporters moed in om zich in te zetten, met het voordeel om op Surinaams grondgebied te mogen spelen. Ze vroeg alle sporters om sportiviteit en eerlijkheid hoog in het vaandel te houden.