Brand Ornamibo volledig onder controle

De brand bij de vuilstortplaats te Ornamibo is volledig onder controle. Districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuid – Oost heeft samen met de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Patrick Pengel, kolonel Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en brandweercommandant Radjen Jakhari, de evaluatie gedaan van de bluswerkzaamheden bij de vuilnisbelt. De delegatie oriënteerde zich ter plekke afgelopen zaterdag 20 oktober.

Brandweer stand-by

Alhoewel er geen bluswerkzaamheden meer zijn, blijft de b-randweer nog een week op de plek voor controlewerkzaamheden. “Wij willen niet verrast worden, dus blijven wij stand-by”, zegt brandweercommandant Jakhari. Bij een rondvlucht boven dit gebied, is volgens de functionaris ook duidelijk te zien dat alles in orde is. Het aantal aanwezige brandweerlieden zal gelet op de nieuwe situatie, minder zijn.

Scholen weer open

“Scholen kunnen maandag weer open”, zegt dc Hankers opgelucht. Vanwege de brandlucht die in de omgeving hing, moesten scholen hun deuren sluiten. De burgermoeder is blij met het feit dat de zaken binnen dit gebied genormaliseerd worden. Ze benadrukt dat er baanbrekend werk is verricht door verschillende actoren om dit resultaat te bereiken.

Nazorg

De nazorg van brandweerlieden, bestuursambtenaren en burgers in de omgeving die veel last hebben ondervonden van de rook, wordt ook ter hand genomen. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg is verantwoordelijk voor dit nazorgproces.

 

More
articles