October 19, 2018


Tennisbond is tien gecertificeerde wedstrijdofficials rijker


October 19, 2018

IGS Tennis voor de deur

De Surinaamse tenniswereld beschikt over 10 nieuwe officials die wedstrijden mogen helpen leiden. De nood was hoog om toernooien zoveel als mogelijk professioneel te begeleiden, maar door de schaarste aan officials toen, moest de Surinaamse Tennisbond (STB) het beperken tot het begeleiden van de finales. Vooral aan lijnumpires was er een schaarste, waardoor een chair umpire niet door een team van hulprechters kon worden bijgestaan. De STB organiseerde in februari dit jaar de cursus waaraan 12 participanten deelnamen.

Uiteindelijk haalden 10 succesvol de eindstreep. Op vrijdag 12 oktober jongstleden kregen ze in muziekcafé Dizzy hun certificaten uitgereikt uit handen van de tutor, John Goede en STB-voorzitter  Diego van der Zwart, zelf een van de geslaagden. De overige geslaagden zijn Ricardo Vos, Stanley Miranda, Patrick de Vries, Patrick Balram, Timothy Wijngaarde, Sharon Mac Donald, Judith Luijken,  Suzanne Dekkers en Dick Wesenhagen.

Van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 oktober wordt op de banen van De Dolfijn de 2018 editie van de Inter Guyanese Tennisspelen georganiseerd.

Sinds vorig jaar toen de activiteit in Guyana werd gehouden, is de naam gewijzigd in The Guyanas Cup.

De volgende editie wordt in Frans-Guyana gehouden. Dat is het roulatiesysteem van het ontstaan van deze sportontmoeting tussen de 3 Guyanas jaren geleden. Guyana werd vorig jaar oppermachtig kampioen door haast alle onderdelen meisjes en jongens U12, meisjes en jongens U14 en meisjes en jongens U18 te winnen.  De teams arriveren op woensdag 24 oktober en om 19:00 uur is er een defilé, waarna de opening officieel wordt verricht. De speeldagen zijn donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober van 09:00-19:00 uur.

Donderdag en vrijdag worden de enkels gespeeld en zaterdag wordt er afgesloten met de dubbels. Suriname treedt bij de meisjes in de U-18 aan met Jill Ma A Jong, Ann-Ghya Bergen; U-14: Aila Koorndijk en Jamila Sadiek en U-12: Sarah Lumsden en Guilliane Koelemay. Jongens: U18: Juwell Ritfeld en Diego Buitenweg; U14: Yannick Issa en Otje Sibilo en U12: Dexter Koorndijk. De coaches zijn: Otto Bouterse  en Edje Samson. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk.