Breeveld betreurt onnodig verlies mensenlevens

Na de brute moord op Monalisa Maynard, is Suriname gisteren wederom opgeschrikt doordat vijf personen het leven hebben gelaten in het verkeer. Bij een verkeersongeluk te Saramacca, kwamen vier mensen om het leven, in Commewijne werd een 5-jarig jongentje dodelijk aangereden. DOE-parlementariër Carl Breeveld, betreurt wat zich de afgelopen periode heeft afgespeeld in ons land en betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden en de samenleving.

Over de brute moord op Maynard, zegt Breeveld dat wij serieus moeten kijken hoe mannen en vrouwen beter kunnen omgaan met hun emoties. Het begint volgens hem thuis, bij de ouders, zij leren aan hun kinderen wat goed gedrag is. Kinderen nemen het gedrag van hun ouders over. Ouders die elke dag met elkaar ruzie maken en agressief gedrag vertonen waar hun kinderen bij zijn, geven dit gedrag volgens hem door aan hun kinderen. De kinderen nemen dit gedrag over en zien het als normaal, terwijl dat niet zo is. Breeveld benadrukt dat het nu meer dan ooit belangrijk is dat de overheid veel meer ondersteuning gaat geven aan de organisaties die zich inzetten voor deze doelgroep.

Wat de verkeersveiligheid betreft, vindt de parlementariër dat de sancties tegen verkeersovertreders moeten worden aangescherpt om de veiligheid in het verkeer te waarborgen. Breeveld geeft aan dat er al geruime tijd door middel van voorlichting is getracht om verkeersdeelnemers van de regels bewust te maken, maar ze blijven de regels aan hun laars lappen. Hij merkt op dat over het algemeen er heel erg roekeloos wordt gereden in het verkeer. Voor de zwaarbeladen transportmiddelen waaronder trucks, zegt Breeveld dat er voor deze groep verkeersdeelnemers speciale snelheden van 30 km per uur moeten komen, vooral wanneer zij met een lading rijden. Hij vertelt dat op een eenrichtingsweg het nog zou kunnen dat de snelheden worden opgevoerd, maar dat bij de twee richtingswegen 30 km per uur moet worden doorgevoerd, omdat op deze wegen de kans op verkeersongelukken veel groter zijn. Bij een eenrichtingsweg rijden de voertuigen achter elkaar, terwijl bij de twee richtingswegen er een voor- en tegenligger is.

-door Johannes Damodar Patak-

More
articles