Personeel Stichting Bosbeheer en Bostoezicht in actie

Het personeel van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is vanaf dinsdag 16 oktober overgegaan tot het voeren van actie. Het besluit hiertoe werd genomen tijdens een algemene ledenvergadering van de bond bij SBB. De aanleiding voor deze actie is de ontevredenheid onder het personeel over de salarissen, de mutaties van bepaalde personeelsleden en de detachering. In een persbericht vraagt de Bond Personeel Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (BPSBB), aandacht voor de kwaadwilligheid van derden. De bond geeft aan dat er al vanaf maandag 15 oktober door derden berichten over de gang van zaken binnen de SBB, naar diverse mediahuizen worden gestuurd. “Deze derde (of derden) doen voorkomen alsof zij voornoemde berichten versturen voor en namens de BPSBB”, aldus de ondervoorzitter van BPSBB, Dino Sou-prayen in het persbericht.

De ondervoorzitter benadrukt dat de BPSBB op geen enkele wijze verbonden is aan de berichten en geen enkele kennis daarvan draagt. “Ook distantieert de BPSBB zich van deze berichten”, aldus Souprayen. Hij geeft aan dat de bond altijd volgens bepaalde lijnen gewerkt heeft en volgens bepaalde afspraken gehandeld heeft.

In de brief die via derden gestuurd is naar de mediahuizen, wordt er gewezen op een aantal zaken die misgaan binnen SBB, waarbij de directie in een kwaad daglicht wordt gesteld.

Eerder gaf Souprayen in een interview aan niets van de brief af te weten. De brief zou volgens hem ook de bond en het personeel in een kwaad daglicht stellen.

Souprayen gaf aan dat er wel een punt is aangehaald in de brief, dat ook besproken is tijdens de algemene ledenvergadering, namelijk het feit dat het personeel nog steeds volgens de verouderde koers van SRD 3,35 uitbetaald wordt.

Gezien de aard van de brief en een volgende berichtgeving over de aankondiging van de actie, zegt de ondervoorzitter dat de bond een onderzoek zal instellen hiernaar.

 

More
articles