Foto over asfalteren op zand zorgt voor kritiek

Het Burger Informatiecentrum (BIC) Saramacca van het districtscommissariaat van Saramacca, heeft onlangs op zijn Facebook pagina foto’s geplaatst waarop te zien is dat het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, bezig is met lapwerkzaamheden nabij de Uitkijkbrug. Op de foto is te zien dat er geasfalteerd wordt op zand. Op sociale media is er veel ophef hierover ontstaan, mensen vragen zich af hoe het mogelijk is dat erop zand geasfalteerd wordt. Naar aanleiding van deze kritiek, heeft het BIC Saramacca gisteren een nieuwe mededeling geplaatst op zijn Facebook pagina.

Deze luidt als volgt:

“Met betrekking tot alle ophef die is ontstaan over de asfaltering nabij de Uikijk-brug het volgende: Gezien het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie Saramacca bezig was met lapwerkzaamheden en het strookje bij de brug veel kuiltjes vertoonde, heeft de districtscommissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay, op verzoek van de bevolking, OW Saramacca gevraagd om dat stukje te lappen. Het is niet zo dat erop zand is geasfalteerd. De onderlaag had basecourse en die was afgedekt met zand.

Dat zand is weggekrabt en er is asfaltlaag aangebracht voor het gemak van de weggebruikers. Wij betreuren alle ongerief dat is ontstaan naar aanleiding van negatieve berichtgeving op sociale media hierover.”

Niet een ieder is het eens met deze werkwijze, zo blijkt uit de reacties: “De bedoeling kan goed zijn, maar de aanpak is niet correct, er is geen kleeflaag aangebracht. Op deze manier zal de asfaltlaag binnen korte tijd weer kapotgereden worden. Voor een weg als Maho kan je dat niet zo aanpakken.’’ Een andere reactie: ‘’Goedkoop werk en zo wordt het hele land overgelapt. Volgend jaar willen ze met dit soort kwaliteitswerk wegenbelasting ontvangen.

Niks is en gaat en of wordt goed gedaan.”

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles