Aanpak regering in kwestie Ornamibo niet voortvarend

Hoewel de regering op een gisteren gehouden persconferentie heeft aangegeven alles in het werk te stellen om de situatie op Ornamibo onder controle te krijgen, is VHP-parlementariër Assiskumar Gajadien nog steeds de mening toegedaan dat de wijze waarop de regering dit probleem denkt op te lossen, zeer vertragend werkt.

Vicepresident Ashwin Adhin benadrukte gisteren op een persconferentie in het regeringsgebouw, dat de regering ernaar streeft om aan het eind van deze week de situatie geheel onder controle te hebben. Vanaf 7 oktober woedt er een brand op de vuilstortplaats Ornamibo, daardoor hebben mensen in de buurt en ook in de omliggende omstreken van de vuilstortplaats al enkele dagen last van de enorme rookontwikkelingen.

Gajadien: “De regering onderkent dat het een milieuramp is, echter is zij niet daadkrachtig genoeg om binnen enkele uren het probleem op te lossen.”

De volksvertegenwoordiger betreurt het dat de aanpak van de regering pas na een week een mogelijke oplossing zal bieden. Dat maakt volgens hem dat de mensen die in het gebied en in de omgeving wonen, al meer dan twee weken in een ongezonde situatie zitten. Gajadien is van mening dat het verdelen van mondkapjes aan de buurtbewoners en het sluiten van de scholen in het gebied, voor-de-gekhouderij is. “Ook thuis zitten de leerlingen in dezelfde situatie. Daarnaast is het logisch dat de mensen niet 1×24 uur met een mondkapje zullen rondlopen of slapen”, aldus het assembleelid. Hij wijst erop dat hieruit de onbekwaamheid van de regering blijkt.

Verder acht hij het belangrijk dat er een diepgaand onderzoek wordt ingesteld. Het is voor Gajadien nog altijd een raadsel hoe de brand om 15:00 uur begonnen is en de melding daarvan pas 19:40 uur de brandweer heeft bereikt. Hij benadrukt dat buurtbewoners al om 17:00 uur alarm hebben geslagen, echter is er niet direct op ingespeeld. Ook wijst de parlementariër erop dat het vaker voorkomt dat erin de droge tijd brand uitbreekt op de vuilstortplaats. Hij suggereert dat een brand op de vuilstortplaats een onderneming die daar belast is met het verplaatsen van vuil alsook het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie goed uitkomt. Gaja-dien vindt het daarom nodig dat er wordt nagetrokken of er geen opzet in het spel is.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles