Readytex betrekt een ieder bij viering 50-jarig bestaan

Readytex heeft niet alleen met haar personeelsleden flink gefeest gisteren bij de viering van haar 50-jarig bestaan, voorbijgangers werden er ook bij betrokken. Behalve dat veel voorbijgangers even stopten om te genieten van de culturele muziekgroepen, dansten enkelen ook gezellig mee met het personeel en de staf van Readytex. Bij het feestprogramma van Readytex dat gisteren voor de stoep van de winkel werd afgewerkt, werden er ook leuke giveaways, waaronder een bon voor een Fernandes ijsje, uitgedeeld aan voorbijgangers.

Bij de ‘Ala sma winkri’ die al jarenlang een vertrouwd beeld is in het winkelcentrum van Paramaribo, begon de viering om 13.00u met een optreden van de samburagroep Paremuru.

Direct daarna nam een taazagroep de muzikale leiding over, zij bracht Hindostaanse muziek ten gehore. De middag werd afgesloten door een brassband met danseressen.

Het feest begon eerder dit jaar met enkele kunst- en culturele activiteiten. Bij het feestprogramma gisteren in de binnenstad, gaven enkele bezoekers aan de ontwikkeling van Readytex als bescheiden winkel te hebben meegemaakt. Readytex is begonnen in 1968 en is vandaag de dag uitgegroeid tot een grote winkelzaak, die vooral bekend is vanwege de Surinaamse crafts die er verkocht worden. Bijzonder is dat Readytex ook een eigen kunstgalerie heeft waar een gevarieerde collectie tentoongesteld wordt die gemaakt is door Surinaamse kunstenaars.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles