Neus vertrouwt deskundigen pg niet

Maisha Neus, leidster van de politieke partij Strei!, is gisteren gehoord door de recherche te Geyersvlijt, inzake het strafklachtdossier dat zij indiende op 15 augustus van dit jaar. Procureur-generaal (pg) Roy Badjnath Panday heeft twee deskundigen S. van Tewarie en A. Caram geraadpleegd. Maar hij had volgens haar nog vervolgvragen, vandaar dat zij werd opgeroepen.

Neus vertrouwt de deskundigen die de pg heeft geraadpleegd niet. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat S. Tewarie geen registeraccountant is en zich dus geen forensisch accountant mag noemen. “Kortom, het is aannemelijk dat de pg onvoldoende goede deskundigen heeft geraadpleegd. Caram is uitlandig en S van Tewarie heeft met de politie gezeten en wat uitgelegd”, zegt Neus.

Neus diende een klacht in tegen de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en administrateur- generaal bij het Bureau voor de Staatsschuld tevens ex- minister van Financiën, Adeline Wijnerman over het overschrijden van het obligoplafond per 31 december 2016. Zij had een ultimatum gesteld van vier en een halve maand. Indien een reactie van de pg uitbleef, zou de partij bij het Hof van Justitie aankloppen met het verzoek om de pg te dwingen het onderzoek te verrichten.

Neus moest bij de politie wat cijferwerk uitleggen en heeft Anand Biharie als onafhankelijk deskundige om haar daarbij te assisteren. Ze zegt dat de zaak nog voortduurt, omdat er nog veel onderzoek gedaan moet worden door het Openbaar Ministerie. “De pg moet het verhoor bestuderen en als er vervolgvragen zijn, moeten we weer opgeroepen worden. Dus we moeten het afwachten.” Echter is Neus niet tevreden over de voortgang van de zaak. Zij zal aan de pg een brief sturen, omdat uit opmerkingen en vragen van het Openbaar Ministerie (OM) blijkt, dat het OM geen goed begrip heeft van het strafklachtdossier, ondanks het inschakelen van S. van Tewarie. ‘’Mijn mening is dat tot op heden niemand heeft kunnen weerleggen wat in het strafklachtdossier is vermeld. Ze zijn aan het dwalen”, aldus Neus.

door Kimberley Fräser

 

More
articles