October 6, 2018


SLM blijft van de Staat


October 6, 2018

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) blijft van de staat. Dit verzekert Jimmy Rosheuvel, president- commissaris van de SLM. Geruchten doen de ronde dat de regering de SLM gedeeltelijk wil privatiseren. Rosheuvel geeft aan dat hij niet op de hoogte is van een dergelijk voornemen van de regering. Hij zegt dat het een opdracht is van de aandeelhouder, de Staat Suriname, om de SLM commercieel gezond te maken. “Met die opdracht zijn wij bezig”, aldus de president-commissaris. Hij verklaart dat binnen de SLM er ook niet aan gedacht wordt om het bedrijf gedeeltelijk te privatiseren. Door de jaren heen heeft de SLM haar operatie in stand kunnen houden. Dat is een prestatie, omdat landen zoals Guyana en Jamaica, in het verleden ook hun eigen luchtvaartmaatschappijen hadden, maar die zijn failliet gegaan. Rosheuvel geeft aan dat het vooral kwam doordat de overheden van de landen niet meer in staat waren te subsidiëren. De SLM wordt niet gesubsidieerd door de overheid. De president-commissaris erkent dat het moeilijke tijden zijn voor staatsbedrijven in ons land, maar is van mening dat de regering op tijd heeft ingegrepen om de SLM weer commercieel gezond te maken.

door Johannes Damodar Patak