October 2, 2018


Ispeak komt scholieren tegemoet


October 2, 2018

De jongerenorganisatie Ispeak heeft dit schooljaar tien scholieren uit kansarme gezinnen geholpen om het nieuwe schooljaar goed te beginnen. Vijf scholieren van voj- en vos-scholen zijn in aanmerking gekomen voor een schooltas met inhoud, terwijl voor vijf studenten op vos-niveau het inschrijfgeld is betaald. Volgens Ispeak-voorzitter Furnen Kofie, is het de tweede keer dat de organisatie schoolpakketten uitreikt en de eerste keer dat inschrijfgelden zijn betaald. Kofie legt uit dat de selectie van de studenten intern heeft plaatsgevonden. “Binnen de organisatie is ge-vraagd aan de leden om op zoek te gaan naar studenten die hulp nodig hebben. Als organisatie die opkomt voor jonge mensen, voelen wij ons verantwoordelijk voor jongeren. Wij wilden dit jaar tenminste tien jongeren blij maken”, zegt Kofie. De organisatie heeft zelf opgedraaid voor de kosten voor de schoolpakketten. Het geld voor het betalen van de inschrijfgelden, is mede door donaties van partners ingezameld. Voor Kofie is het een prestatie, omdat de organisatie vrij jong is. Het is de bedoeling dat deze activiteit een jaarlijkse evenement wordt. “Vooral jongeren uit sociaal zwakkere gezinnen willen wij helpen met het betalen van het inschrijfgeld. De planning is om volgend jaar zeker twintig studenten tegemoet te komen”, haalt Kofie aan. De organisatie kijkt uit naar meer partners om te werken aan projecten voor jongeren. De missie van Ispeak is om jongeren te stimuleren zelfstandig te zijn, zodat zelfredzaamheid ontwikkeld wordt. Voor dit jaar heeft Ispeak nog drie grote activiteiten op schema, waaronder een carwash evenement in november en een speciale activiteit voor de mens met een beperking in december. door Priscilla Kia