September 27, 2018


Nieuwe medische apparatuur SVZ kost ruim USD 31.000


September 27, 2018

Kosmos Energy heeft nieuwe medische apparatuur geschonken aan het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) ter waarde van ruim US-dollar 31.000. Algemeen directeur SVZ, Manodj Hindori, gaf aan dat deze geste zeer welkom is, omdat bepaalde apparatuur helemaal verouderd is. De donatie bestaat onder andere uit: twee verlosbedden voor de verlosafdeling (Biomedical systems), twee hechtlampen voor de verlosafdeling (Triangle Trading), een Ok-lamp voor de operatiekamer (Biomedical systems), een fototherapielamp voor zuigelingen (Harsons Meditech) en een neopuff beademingsapparaat voor zuigelingen (Harsons Meditech). Het SVZ wil een certificaat behalen als de eerste Baby Friendly Hospital in Suriname. ‘’We gaan ervoor. We willen het certificaat behalen en zijn bezig met de voorbereidingen voor wat betreft het verzorgen van trainingen en protocollen. De nieuwe apparatuur past ook binnen dit plaatje en zal niet alleen het werk voor de desbetreffende afdelingen vergemakkelijken, maar zal ook een bijdrage leveren aan het welzijn van de toekomst van morgen.’’ Mike Resomardono, external affairs manager van Kosmos Energy, sprak namens de donateur. Kosmos Energy is een Amerikaans oliemaatschappij en is bezig met operaties voor de kust van Suriname in samenwerking met Staatsolie. Dit bedrijf wil niet alleen goed werk verrichten binnen zijn vakgebied, maar levert ook graag een bijdrage aan de gemeenschap. De gezondheidsfactor is voor dit bedrijf van groot belang, gezien ook het personeel gebruik maakt van medische zorg. Gynaecoloog Ramon Tjon-A-Fat gaf een korte introductie over de verlosbedden. Het gaat om bedden waarbij het rug gedeelte versteld kan worden. Dit kan snel en efficiënt gedaan worden in geval van urgentie. Bij de verticale (zittende) bevalling, bestaat de mogelijkheid om het bed te verstellen op de gewenste hoogte. Met deze mogelijkheden is het volgens Tjon-A-Fat voor de barende vrouw een stuk aangenamer. Hij is Kosmos Energy zeer erkentelijk dat het SVZ nu over deze bedden kan beschikken. door Kimberley Fräser