September 24, 2018


PRECEDENT AL EERDER GESCHAPEN


September 24, 2018

Hoe willen de leden van het kabinet Bouterse deze gemeenschap nog doen geloven dat ze bereid zijn aan de zo noodzakelijke bezuinigingen te doen, als ze zelf handelingen plegen die handen vol geld kosten en niet nodig zijn. Die meneer op Volksgezondheid zat nauwelijks op zijn troon of hij achtte het nodig een tocht naar Nickerie te maken per helikopter. We weten allemaal dat het vliegen met een helikopter een peperdure uitgave herbergt en dat komt dan allemaal uit de al niet goed gevulde staatskas. Maar ministers kijken natuurlijk naar de handelingen van hun baas die het de gewoonste zaak van de wereld vindt om plekken in het achterland aan te doen en daarbij een helikopter in te zetten. Wanneer andere bewindslieden dat nu ook gewoon gaan vinden, dan komt dat omdat het precedent al vele keren daarvoor is geschapen. Maar ja, we moeten er maar vrede mee hebben dat tot dit kabinet verdwijnt, er geen sprake zal zijn van bezuinigingen. Men wil blijven leven en spenderen op dezelfde voet en daarom wordt het volk voortdurend uitgeknepen. In januari van het komende jaar komt de rij- en voertuigenbelasting snoeihard op ons af in de vorm van de zoveelste uitbuiting. Op korte regering doorgaan met haar plukkerij tot mei 2020. En terwijl ze blijft graaien en plukken, betaalt ze haar rekeningen nauwelijks of helemaal niet.