‘Coalitie pleegt strafbaar feit’

Riad Nurmohamed (VHP) is van mening dat de coalitie een strafbaar feit heeft gepleegd door de financiënminister telefonisch te vragen om de schadeloosstelling aan te houden. “Dit is ook aanvaard door de minister.’’ Nurmohamed vindt dit geen rechtvaardige procedure en stelt dat dit volgens wet- en regelgeving moet geschieden.
De afgelopen periode is er veel commotie ontstaan over de salarisverhoging van ambtenaren, waar ook regerings- en parlementsleden automatisch recht op hebben. Nurmohamed vindt de verhoging een goede zaak, omdat hierdoor de economie weer kan groeien. Regerings- en assembleeleden werken even hard, dus hebben zij volgens hem ook recht op de verhoging. Er kan, zo zegt hij, hooguit over de hoogte van de verhoging gediscussieerd worden.
Het gaat niet alleen om de vergoeding, maar ook om de voorzieningen van de parlementsleden. Deze worden eveneens meegenomen in de verhoging. Er zou een aanpassing kunnen komen die alleen de vergoedingen betreft, maar Nurmohamed vindt niet dat de verhoging helemaal losgekoppeld moet worden.
De president heeft twee wetsontwerpen voorbereid die tot doel hebben de loonreeks van de regering en van De Nationale Assemblee (DNA), los te koppelen van die van de ambtenarij.

Zo heeft de VHP-fractie op 12 september j.l. ook een initiatiefwet ingediend bij het parlement, waarbij een verzoek is gedaan om de oude vergoeding van DNA-leden tot nader order aan te houden tot de kwestie geheel besproken is. Als de wetten goedgekeurd worden in DNA, dan zullen de vergoedingen van DNA-leden gewijzigd worden. Als de wetten afgekeurd worden, dan zal de verhoging aan de regerings- en parlementsleden toegekend worden.

-door Kimberley Fräser-

 

More
articles