Politie heeft geen zicht op verspreiding Pokémon

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft gisteren tijdens een persconferentie van het ministerie van Justitie en Politie, aangegeven onlangs een nieuwe drugssoort in beslag te hebben genomen. Het hoofd van de Narcotica Brigade, Amritpersad Tilloe, haalde aan dat het hierbij gaat om een vloeibare vorm van de partydrug sukru (crystal meth). Deze nieuwe drugs staat bekend onder de naam Pokémon. De politie heeft geen beeld of deze drugsoort reeds op de Surinaamse markt verkocht wordt.
De verdachte die aangehouden werd met deze drug, verklaarde tegenover de politie de drug in Frans-Guyana gekocht te hebben. Hij bekende het spul in bezit te hebben voor eigen gebruik. Volgens de verdachte wordt deze drug puur ingenomen en dus niet opgelost in drank. Tilloe haalde aan dat de drug voornamelijk in de party scène gebruikt wordt en in ampullen wordt verkocht waarop een afbeelding uit de populaire animatieserie Pokémon te zien is. Hij haalde aan dat het de bedoeling is dit spul te verkopen aan kinderen.
Deze nieuwe drugssoort is afkomstig uit Frans-Guyana en Nederland. De waarnemend korpschef Roberto Prade haalde aan dat er in de komende periode meer aandacht besteed zal worden aan het bestrijden van synthetische drugs die ons land binnenkomen. Hij gaf aan dat er ook heel wat soft drugs Suriname binnenkomen, met name vanuit Nederland.
Prade haalde aan dat er een samenwerking is met de Nederlandse opsporingsdiensten om Surinaamse politieagenten wegwijs te maken in het doolhof van synthetische drugs en ze te trainen in het herkennen en opsporen van deze drugssoorten.

 

door Richelle Mac-Nack

More
articles