September 18, 2018


Joël Baja voor USD 20.000 naar WBC


September 18, 2018

Joel Baja heeft Inter Moengo Tapoe voor een bedrag van USD20.000 verruild voor Walking Boys Company. Dat zegt de speler maandag zelf in een interview aan De West. Baja die 5 jaar deel uitmaakte van Inter Moengo Tapoe nadat hij eerder voor Robinhood uitkwam, is super enthousiast om het tenue van WBC te mogen dragen. Baja zegt benaderd te zijn door WBC. Dat was heel kort na de afloop van het vorig seizoen. “Er zijn ruim vijf gesprekken geweest voordat ik het besluit nam. Uiteindelijk heb ik besloten om Inter Moengo Tapoe te verlaten voor WBC”, aldus Baja. Hij blikt terug op heel wat hoogtepunten met zijn voormalige club, zoals de verschillende landskampioenschappen en bekertitels. “Het enige dat ik niet met Inter beb behaald, is een Concacaf-titel maar dat zal ik met WBC proberen te doen.” De transfer van Baja ging niet zo makkelijk omdat voorzitter Ronnie Brunswijk van Inter Moengo Tapu in eerste instantie geen groen licht wilde geven. De directe reden was dat hij reeds twee verdedigers had verkocht aan andere clubs.  Uiteindelijk is het na veel praten en een overeenstemming over het transferbedrag toch gelukt de speler te transfereren naar WBC. Naast Baja hebben ook Jermain Vallei en Romano Stekkel  Inter Moengo Tapoe ingeruild voor WBC. Naar verluidt zou het bedrag van USD 20.000 echter niet alleen voor Baja, maar voor alle drie spelers betaald zijn. door Ivan Summerville