Schietpartij te Sunny Point met dode en gewonden

De Centrale Meldkamer kreeg vanmorgen, maandag 17 september, een melding binnen van een schietpartij in de H.R.Soerdjbalieweg te Sunny Point. De politie van Santo Dorp werd naar de locatie gedirigeerd. Ter plaatse trof de politie zes gewonden aan van wie er één geen teken van leven meer vertoonde. Naderhand stelde een arts de dood vast van dit slachtoffer. Het betreft de 53-jarige Margriet Akobe met een schotverwonding in haar gelaat. Haar ontzielde lichaam is aangetroffen nabij de T-kruising van de H.R. Soerdjbalie- en de R.A.Soerdjbalieweg.
Enkele meters verder lag nog een gewonde vrouw, de 37-jarige M.F. Zij had een schotverwonding in de borststreek.

De 27-jarige man R.A., de 27-jarige vrouw I.S. en de 18-jarige vrouw J.M., hadden schotverwondingen ter hoogte van hun schouders, terwijl de 9-jarige F.S. een schotverwonding aan zijn hoofd had opgelopen.
De gewonden zijn per ontboden ambulances naar de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis overgebracht voor medische behandeling. Het lichaam van Margrite Akobe is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat gisteravond, zondag 16 september, iemand een halsketting uit een woning in de H.R. Soerdjbalieweg heeft weggenomen. Daarbij moet de dief vermoedelijk zijn zaktelefoon ter plaatse hebben achtergelaten. De benadeelde deed aangifte bij de politie van Santo Dorp, maar gaf niet aan dat er een zaktelefoon was achtergelaten.
De aangever belde vervolgens het laatste nummer dat met de zaktelefoon gebeld was en kreeg een jongeman aan de lijn. Met die persoon zou de aangever een afspraak hebben gemaakt om elkaar vanmorgen te ontmoeten nabij de bovengenoemde kruising. De jongeman verscheen ter plaatse en werd op een bepaald moment mishandeld. Opeens verschenen vier tot vijf vermoedelijke vrienden van de jongeman van wie er één gewapend moet zijn geweest met een jachtgeweer met ingekorte loop. Deze jongeman schoot op een gegeven moment met het gevolg dat de zes personen gewond raakten van wie één het leven liet.
Na deze daad maakten de jongemannen zich uit de voeten. Omstanders gaven aan in welke richting zij gevlucht waren. Politieambtenaren van verschillende Regio Bijstand Teams, kamden het gebied uit en hielden twee jongemannen aan die zij in dat gebied aantroffen. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar de afdeling Kapitale Delicten (KD)van de politie. De KD-afdeling heeft deze zaak overgenomen.

More
articles