Doksenclub ontvangt vergunning van Trinidad

Gerard van den Bergh, directeur van de Doksenclub Suriname, heeft reeds een maand of twee zijn vergunning ontvangen van Trinidad en Tobago voor het exporteren van bevroren doksenvlees. Om daadwerkelijk te kunnen exporteren naar het betreffende land, is er nog een gezondheidscertificaat nodig, welke uitgegeven wordt door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Van den Bergh verneemt dat hij dit gezondheidscertificaat binnenkort zal krijgen, maar hij wil niet te vroeg juichen. De vergunning zelf is voor een langere periode geldig, maar het gezondheidscertificaat moet zeker twee keer per maand aangevraagd worden.
Voor wat de export betreft, is de Doksenclub er helemaal klaar voor. Er is met de importeur in Trinidad afgesproken dat Doksenclub een tot twee pallets kan exporteren. Van den Bergh zegt dat zodra het gezondheidscertificaat binnen is, er bij de eerste lading maximaal 4000 kg geëxporteerd zal worden. Dit om groot verlies te voorkomen mocht er wat mis gaan.
Hoewel Van den Bergh verheugd is over deze stap, kan er volgens hem nog van alles gebeuren. De Doksenclub heeft zeker vier tot vijf jaar geknokt voor deze vergunning. “We zijn er nu dichterbij, maar ik merkt dat niet iedereen er zo blij mee is. Ik weet niet hoe lang het nog zal duren, maar ik zal door blijven gaan.” Hij hoopt nog dit jaar met kerst zijn product te exporteren.

 

-door Kimberley Fräser-

More
articles