September 15, 2018


SVB en SISO verzorgen A- en C-cursus


September 15, 2018

De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) en de Stichting Instituut Sport Opleidingen (SISO) organiseren volgende maand een A- en C-cursus. Om de kwaliteit van ons voetbal te verbeteren is de wereldvoetbalbond, FIFA, reeds enkele jaren bezig met een proces van licensiering. Ook de Concacaf ziet er streng op toe dat de lidbonden het voetbal in hun land drastisch hervormen. Zo moeten de clubs van de Eerste Divisie en de Tweede Divisie van de SVB voldoen aan de licentievoorwaarde om deel te nemen aan de competitie. Een belangrijke voorwaarde is dat de hoofdcoach in de Eerste Divisie in het bezit moet zijn van een A-diploma. SVB en SISO starten in oktober daarom met een A-cursus voor voetbalcoaches. Trainers die reeds in het bezit zijn van een B-diploma kunnen zich nu al inschrijven. De behoefte aan gekwalificeerde coaches is bijzonder groot. Daarom zal ook in oktober begonnen worden met een C-voetbal cursus in Paramaribo. Deze cursus voor beginnende coaches zal vier maanden duren. De cursisten zullen naast theorie en praktijk voetbal ook onderricht worden in Spelregelkennis, Reglementkennis, Leidinggeven en Sportgezondheidskunde. Het “Geven van Voetbal Trainingen” staat evenwel centraal. Aan het eind van de cursus ontvangen de geslaagden het diploma Coach trainer C Belangstellenden voor zowel de A- als de C-cursus kunnen zich tot en met 20 oktober inschrijven op het bonds-kantoor van de SVB en het SISO-secretariaat in de Anthony Nesty Sporthal.