Surinaamse Brouwerij introduceert Parbo Radler 0.0

De Surinaamse Brouwerij heeft in de afgelopen jaren gewerkt aan het uitbreiden van haar assortiment. Vandaag heeft de brouwerij in Courtyard Marriot haar meest recente innovatie geïntroduceerd: de Radler 0.0, een alcoholvrij bier. De Parbo Radler werd voor het eerst in 2016 geïntroduceerd in de gemeenschap. Senior Brand manager Arielle Djastro, zei tijdens de launch, dat de brouwerij verder heeft gebouwd op het succes van de varianten van de Parbo Radler om de nieuwe trots, de Parbo Radler 0.0, te kunnen lanceren.
Djastro haalde aan dat Parbo Radler 0.0 een lokaal product is, dat door de eigen Surinaamse brouwers is gebrouwen. De nieuwe Parbo Radler is gemaakt met natuurlijke grondstoffen en wordt geïntroduceerd in twee smaken: kers en limoen. Het nieuwe drankje bevat geen alcohol. “0.0 procent alcohol staat voor 0 procent, dat wil zeggen dat het geen alcohol bevat. Omdat het product geen alcohol bevat, kunt u het drinken voor uw plezier en verfrissing op elk moment van de dag. Tijdens de lunch, binnen of buiten, op een hete vroege middag, na het sporten, onderweg of gewoon lekker thuis”, zei Djastro. Volgens haar is het een goed alternatief voor frisdrank.
Djastro gaf aan dat Parbo Radler 0.0 ontwikkeld is om in te spelen op de toenemende vraag naar alternatieve producten die alcoholvrij zijn. “Wij zien daardoor heel veel potentie in de markt voor een goed smakend alcoholvrij bier”, aldus Djastro.
Marketing Manager Earl Frijmersum, haalde aan dat Parbo Radler 0.0 verfrissend is en goed past bij een uitgebalanceerde levensstijl, waarin verantwoorde consumptie wordt aangemoedigd. “We zijn sinds gisteren begonnen met de verkoop, maar vanaf 17 september is dit product landelijk verkrijgbaar.” Hij haalde verder aan dat consumenten vandaag en morgen in de gelegenheid worden gesteld om de Radler 0.0 te proeven. “Wij hebben vandaag sampling acties uitgerold bij de Centrale Markt. Morgen staan wij voor Krasnapolsy aan de Dominnestraat met onze tasting activiteiten”, aldus Frijmersum.
Corporate Affairs Manager Margarita van der zwart, haalde aan dat de Surinaamse Brouwerij als verantwoorde producerende onderneming continu aan het innoveren is. Ze zei dat wereldwijd de trend in gang is gezet waarbij producenten bier met een laag en zonder alcohol percentage, toevoegen aan hun assortiment. De Surinaamse Brouwerij volgt eveneens deze trend.
“Er zijn duidelijke gedragsrisico’s, maar ook gezondheidsrisico’s wanneer alcohol niet op een verantwoorde wijze wordt geconsumeerd. De wereld verandert, gezondheid, welzijn, maar ook gematigde alcoholconsumptie worden steeds belangrijker in ons leven en deze trend zet de groei voort van de non en low alcoholische segmenten. En omdat we aldoor in contact zijn met de markt en onze consumenten, willen we met onze innovatie en producten blijven inspelen op de wensen van de consument”, benadrukte Van der Zwart.
Bij de Surinaamse Brouwerij staat naast veiligheid, kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel. Al langer dan 63 jaar produceert zij Parbo bier. In de afgelopen jaren zijn er van dit bier succesvolle innovaties geproduceerd.
Sinds 2008 produceert de brouwerij bier en biermixen met een lager alcohol percentage. In 2008 introduceerde zij Parbo Chiller met 3.3 procent alcohol. In 2015 lanceerde zij Parbo Light met 4 procent alcohol en in 2016 produceerde zij Parbo Radler met 2 procent alcohol.

door Richelle Mac-Nack

More
articles