Meer duidelijkheid over brandstofprijzen in oktober

Volgens Soerodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestation Exploitanten Bond (SSEB), zal het pas in oktober duidelijk zijn als de prijs van brandstof gedaald of gestegen is. De brandstofprijzen vertonen al geruime tijd lichte fluctuaties. Desondanks zegt Jankie dat het verbruik hetzelfde is gebleven. In gesprek met Radio ABC, gaf Jankie aan dat de prijsschommelingen komen vanwege de schoolvakantie. Hierdoor is er een kleine afname in de verkoop bij de pomp.
“Aan de pomp hebben we niet opgemerkt dat de verkoop veel minder is geworden.
Door de vakantie gaan leerkrachten niet naar school, terwijl weer anderen op vakantie zijn waardoor er minder wordt gereden. Als de school weer begint, zal het duidelijk zijn als de prijs gedaald of gestegen is”, zei Jankie. Er zijn geen grote sprongen te merken in het koopgedrag van de consumenten. “De mensen rijden niet minder. Vervoer is dringend nodig.”
Ondanks de wereldmarktprijzen zijn de fluctuaties in de brandstofprijzen in Suriname niet groot. Volgens Jankie komt dat doordat de overheid een deel subsidieert, waardoor de prijs lager wordt gehouden dan die zou moeten zijn. Wat de brandstofprijs zou moeten zijn, is voor haar niet duidelijk. Jankie verwijst daarvoor zij naar het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, dat inzage heeft in de prijzen en toestemming geeft voor de prijzen bij de pomp.

More
articles