Bodybuilder Allard Held aast op eerste plek in B-klasse

Allard Held gaat voor de eerste plek in de B-klasse wanneer hij zondag aanstaande op de planken verschijnt in deze afdeling van de Nationale Kampioenschappen van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB). Held werd vorig jaar winnaar in de C-klasse voor beginners en mag dit jaar al zodanig deelnemen in de C-klasse.

Held die lid is van 4RGym is zeer gemotiveerd om zich zondag te laten zien. Hij zegt vorig jaar voor een verrassing te hebben gezorgd. “Men kende mij vorig jaar nog niet tot het moment waarop het podium opkwam. Het was mijn eerste deelname en dit jaar zal ik weer verrassen.”

Held, een voormalige thaibokser van The Ultimate Gym, zegt dat zijn voorbereidingen vlot verlopen. Hij is reeds drie maanden bezig in voorbereiding en is er helemaal klaar voor.

Hij benadrukt verder tegenover De West dat alle atleten die op de planken zullen verschijnen reeds een kampioen zijn. “Er is altijd concurrentie, een ieder komt om te winnen. Voor mij is elk een winnaar. Ik zeg dit omdat de deelnemers de durf hebben in zichzelf te investeren en om op de planken te verschijnen. Bodybuilding is een dure sport. Voor mij ben je daarom al een winnaar, maar ik ga sowieso ervoor om met de eer te strijken.”

door Ivan Summerville