Pro bodybuilder Soepe Koese warm onthaald

Soepe Koese, de kersverse professionele bodybuilder van Suriname, is gisteravond bij zijn aankomst in Suriname warm onthaald door bestuursleden van de Surinaamse Bodybuilding& Weightlifting Bond (SBWB) en natuurlijk ook zijn managementteam Go Pro.

Koese behaalde afgelopen zondag op Aruba zijn Pro Card door tijdens de Elite Pro Qualifier beslag te leggen op de eerste plaats in de gewichtsklasse tot tachtig kilogram. Later op de dag maakte hij zijn vuurdoop als prof waar hij zesde werd.

Koese die reeds  11 jaren aan de weg timmert in de bodybuildingsport zegt tegenover De West dat het een ‘dream come true’ is. Hij feliciteert en bedankt de gehele Surinaamse bevolking voor de nodige ondersteuning om deze mijlpaal te behalen.

Volgens Soepe was het in het begin moeilijk om aan bodybuilding te doen omdat het een dure sport is. Desondanks deed hij er alles aan om steeds wedstrijdklaar te zijn.

Hij maakte steeds vorderingen en werd ook vijf keer op rij Mr.Suriname. Verder won Koese een titel in Guyana, pakte hij podiumplaatsen tijdens de Arnold Classic Games in Brazilië en wedstrijden op Barba-dos. Volgens Koese is het altijd zijn droom geweest om een prof bodybuilder te worden. “Eindelijk is het zo ver”, zegt hij trots.

“Mijn droom is werkelijkheid geworden.

Wanneer je in het leven van iets houdt en in God gelooft, moet je er voor gaan. Doe het, het gaat zeker lukken”, aldus  Koese.

Hij zegt dat het vroeger heel moeilijk was om aan de aangepaste voeding en supplementen te komen. Echter vanaf hij een managementteam heeft gaat het nu veel beter en makkelijker. Dit team bestaat uit onder andere manager Jerry Finisie, Rinus van der Zeijden, die Koese ontdekte en hem ondersteund tijdens zijn verblijf enkele jaren terug in Nederland. Verder maakt zijn coach in Suriname, Hans Djarkasing, ook deel uit van het managementteam.

Manager Finisie is ingenomen met deze prestatie van Koese. Hij zegt dat er nu gewerkt wordt aan een plan voor de komende periode. Er wordt gestart met een speciale trainingsprogramma omdat Koese zwaarder moet worden om deel te nemen aan wedstrijden. Hij moet namelijk in de gewichtsklasse van 95kg en minder deelnemen, maar weegt nu 64kg. Het ligt in de bedoeling dat Koese in 2019 zijn volgende profwedstrijd zal draaien. “Het hangt geheel af van zijn trainingen om te weten als zijn lichaam ready is voor de professionele wedstrijden.”