118 best geslaagden krijgen GO GLO award

De Rotary Club of Paramaribo heeft 118 best geslaagden van het Gewoon Lager Onderwijs (GLO) gehuldigd met een GO GLO award. Het evenement vond afgelopen zaterdag plaats in TBL Cinemas. De best geslaagden die afkomstig waren van diverse glo-scholen in ons land, zijn afgelopen zaterdag beladen met presentjes huiswaarts gekeerd.
De landelijk best geslaagde is een leerlinge van de Rambaran Mishreschool uit Nickerie, Amber Gajadin. Ze behaalde in totaal 68 punten. Het is vaker voorgekomen dat de top Go Glo’ er uit Nickerie komt. Guido Koorndijk van de Rotary Club of Paramaribo, gaf aan dat de organisatie niet weet hoe het komt dat Nickerie keer op keer de top Go Glo’ers levert. Opmerkelijk is ook dat de Vrije School en OS Gijsbertus, de scholen zijn die de meeste best geslaagden hebben geleverd. Beide scholen hebben dit jaar negen best geslaagden.
Leerlingen die aan Go Glo mee willen doen, moeten minimaal 60 punten hebben gescoord voor zeven vakken. Landelijk doen ongeveer 11.000 leerlingen mee doen aan de glo-toets, maar slechts 1 procent voldoet aan de eisen van Go Glo.
De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lillian Ferrier, haalde aan zeer trots te zijn, niet alleen op de kinderen, maar ook op de leerkrachten en de ouders. Ze ziet graag dat de kinderen verder doorzetten. Als minister van Onderwijs benadrukte ze dat het ministerie graag ziet dat meer leerlingen het niveau van een Go Glo-er bereiken. Ze haalde ook aan dat er gewerkt moet worden naar een hoger slagingspercentage. Slechts 50 procent slaagt in één keer voor de toets.
De Go Glo-ers zijn allemaal beladen met presentjes huiswaarts gekeerd. Alle 118 Go Glo-ers hebben een rugtas met inhoud, certificaten, waardebonnen, een scientific calculator, een spaarrekening met eerste inleg bij de Hakrinbank, een lunch en een uitje naar de skelterbaan, ontvangen. Belave deze prijzen kreeg de beste Go Glo-er een geldprijs van SRD 2500 en ook is er een bedrag van SRD 1500 gestort op haar spaarrekening.

More
articles