Badminton: Surinaamse toppers verliezen van Barbados

Het Surinaamse mannen dubbelteam bestaande uit Sören Opti en Mitch Nai Chung Tong heeft gisteravond zijn partij tegen Barbadianen Shae Michael Martin en Dakeil Jonathan Thorpe verloren. De gasten wonnen met 2-1 via de setstanden 19-21, 21-17 en 21-16. Opti zegt veel fouten te hebben gemaakt en zoekt geen excuses in het feit dat hij eerder op de dag al in actie kwam. “Ik denk dat het meer aan het technische heeft gelegend. De motivatie hadden we wel en waren goed voorbereid om het toernooi te winnen. We hadden geen druk op ons, maar de tegenstander heeft een mooie partij gespeeld en heeft verdiend gewonnen.” Volgens Opti verloor het Surinaamse team de focus vanaf de tweede set, wat hun de das heeft omgedaan.

Suriname kwam gisteren ook in andere partijen in actie. Mitchel Wongsodikromo en Kevin Yao Lin Zou versloegen de Trinidadianen Brandon Graham en Amir Mahabir met 2-0. Ook de gebroeders Sweet, te weten Denzel en Tariq kwamen in actie.

Ook zij namen het op tegen spelers uit Barbados, namelijk Damien Howell en Gavin Robinson. Denzel en Tariq Sweet verloren de eerste set, maar waren uiteindelijk met 2-1 de betere. De setstanden waren: 12-21, 21-17 en 21-18.

Andere uitslagen: Men’s Double: Dylan Darmohoetomo/Gilmar Jones (Suriname) vs Cory Fanus/-Bradley Pilgrim (Barbados) 17-21, 21-19, 21-16. Men’s Double: Jia Luo/Alain Toney (Suriname ) vs Jonathan Mangra/Narayan Ramdhani (Guyana): 21-12, 21-9.

Nai Chung Tong, die wegens zijn studie HBO Engineering nu al drie jaar in Nederland woont vertoeft momenteel speciaal voor de Carebaco Games in Suriname. Dat gaf hij gisteren na de met Opti verloren dubbelpartij tegen Barbados te kennen. Nai Chung Tong spreekt van een goede voorbereding naar de wedstrijden toe.

Vandaag speelt hij zijn heren enkelfinale tegen de Nederlander Robert Mann, die de nummer 1 geplaatste speler van het toernooi is. Nai Chung Tong won in de halve finale van Gavin Robinson uit Barbados.

Hij zegt Mann niet alleen te hebben zien spelen, maar heeft in Nederland ook met hem getraind. “Hij is wel snel en haalt al de shuttles, maar ik ga voor het beste. Ik ken mijn spel en zal een bepaalde strategie aanpakken. Hij speelt snel en zal proberen sneller te spelen zodat ik kan aanvallen.”

Nai Chung Tong benadrukt dat hij goed in zijn fel zit en voor het beste gaat. Voor wat zijn kansen betreft zegt hij dat hij tijdens de trainingen ook in enkelpartijen tegen Mann  uitgekomen met als resultaat een zege en een overwinning. Het belooft volgens de badmintontopper dus heel spannend te gaan worden.

Een finale waarnaar velen uitkijken is de partij tussen Nai Chung Tong en Opti. De laatstgenoemde neemt het vandaag om 18:00 uur in zijn halve finalepartij op tegen de Duitser Camilo Borst, terwijl Nai Chung Tong iets later in actie komt tegen Mann. De winnaars treffen elkaar in de eindstrijd.