Schoolvervoer krijgt uitbetaling juli uiterlijk maandag

foto: Johan de Randamie

De bus- en boothouders die belast zijn met het schoolvervoer, waren de afgelopen dagen enorm bezorgd, omdat de uitbetaling van hun salaris over de maand juli nog niet binnen was, terwijl de derde week van augustus reeds was begonnen. Echter lijkt er nu licht in de tunnel te schijnen. Radjesh Orie, secretaris van de Organisatie van Bus- en boothouders in Suriname (OBS), zegt tegenover De West, dat de gelden reeds gestort zijn. Hij haalt aan dat dit gisteren heeft plaatsgevonden. “Gisteren is het geld overgemaakt naar de SPSB, dus vandaag tot uiterlijk maandag zullen alle bus- en boothouders over hun betaling over de maand juli beschikken”, aldus Orie.
De secretaris van OBS zegt dat de uitbetaling deze keer langer heeft geduurd dan verwacht was. Hij haalt aan dat er eerder duidelijke afspraken met de regering zijn gemaakt omtrent de uitbetaling van de bus- en boothouders die belast zijn met het schoolvervoer.
Volgens hem werd het besluit ten tijde van de onderhandelingen van de loonsverhoging van de boot- en bushouders in samenspraak met de regering genomen. “Hoewel de OBS om 40 procent verhoging had gevraagd, kon de regering daarmee niet instemmen vanwege de precaire situatie in het land. De bus- en boothouders moesten genoegen nemen met 25 procent loonsverhoging. Toen hebben we ook direct gesteld dat de betalingen binnen de eerste week van de nieuwe maand op de rekeningen van de bus- en boothouders moeten staan.”
Een bezorgde bushouder die belast is met het schoolvervoer en die nog geen uitbetaling over de maand juli heeft ontvangen, vreesde dat de betaling pas in september zou geschieden, wanneer de uitbetaling over de maand augustus overgemaakt zou worden. Traditiegetrouw ontvangt het schoolvervoer pas in de laatste week van september de uitbetaling van de maand augustus. Hij zei dat late uitbetalingen nadelig zijn voor bepaalde bus- en boothouders, vooral voor degenen die maandelijks een hypotheek moeten aflossen en deze maand ook de schoolgelden van hun kinderen moeten betalen. Hij is van mening dat er geen rekening wordt gehouden met de vaste lasten die deze groep maandelijks heeft.

door Richelle Mac-Nack

More
articles