AZP blijft in bedrijvigheid tijdens rehabilitatie

Vandaag gaat het project ‘Rehabilitatie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo’ officieel van start, dat tot doel heeft het beddenhuis van het AZP volledig te rehabiliteren. De overeenkomst is in april 2018 getekend voor ongeveer 8 miljoen US-dollar, waarna de voorbereidingen rondom de renovatie zijn begonnen.
Volgens Rino Tjin Wong Joe, die de directie voert over het project, zullen onder andere de gevels vervangen worden, daarbij worden houten planken vervangen door aluminium, het asbest in het gebouw wordt verwijderd, de vloeren worden vervangen door vloeren die voldoen aan de standaarden voor ziekenhuizen, de buitenwanden en plafonds worden vervangen, de binnenwanden en keukens worden aangepast en het gebouw wordt geschilderd, terwijl ook het interieur aangepast zal worden.
Gedurende de werkzaamheden blijft het ziekenhuis in bedrijvigheid. Gekozen is om te werken per verdieping, waarbij elke keer een vleugel wordt gerenoveerd. Er is voor gekozen om bij de vijfde etage te beginnen, omdat die als wisselruimte gebruikt zal worden. De units van de verdiepingen waar gewerkt zal worden, zullen telkens verhuisd worden naar de vijfde verdieping. Er zal van boven naar beneden gewerkt worden, waarbij de riolering beneden ook zal worden verbeterd. Het project moet volgens Tjin Wong Joe binnen 18 maanden afgerond zijn.
De veiligheid van zowel de arbeiders als de omstanders en bezoekers, staat hoog in het vaandel. De hoofdcontractor Zheng Jiang belooft kwaliteitswerk dat gepaard gaat met duurzaamheid te leveren. Ook zal hij erop toezien dat de overige contractors zich houden aan de bouwtekening en de veiligheidsvoorwaarden. Volgens Claudia Marica-Redan, directeur van het AZP, is het een speciaal moment voor het ziekenhuis.
Het AZP is het enige ziekenhuis dat klinische zorg kan bieden in een multidisciplinaire setting. Het ziekenhuis is verantwoordelijk voor 60 procent van de totale ziekenhuiszorg en 80 procent van de landelijke complexe zorg. Met een capaciteit van 530 bedden worden jaarlijks 25.000 mensen opgenomen. De zorgvraag is in de afgelopen jaren toegenomen. Naast dit project moeten ook nog de projecten voor de nieuwbouw van de operatiekamer en de uitbreiding van de Intensive Care Unit worden uitgevoerd.

-door Priscilla Kia-

More
articles