Geen bijbetaling meer voor radiologische diensten

Personen die bij Assuria, Self Reliance of Parsasco verzekerd zijn, kunnen vanaf dinsdag 14 augustus, zich net als voorheen met hun garantiebrieven aanmelden bij de diverse radiologische klinieken voor radiologisch onderzoek. Zij hoeven niet meer zelf te betalen voor de radiologische diensten. Dit zegt de directeur van de verzekeringsmaatschappij Parsasco tevens bestuurslid van de assuradeursorganisatie Survam, Ronny Bardan, in gesprek met De West.
Dit besluit is samen met radiologische klinieken genomen na intensief overleg met de verzekeringsmaatschappijen. Tijdens dit overleg hebben de partijen een overeenstemming bereikt over de te hanteren tarieven. Door deze overeenkomst is de dienstverlening van de bovengenoemde assurantiemaatschappijen vanaf gisteren genormaliseerd. De verzekerden hoeven volgens Bardan niet bij te betalen zolang de radiologische klinieken zich aan de afspraken houden.
Het Academisch Zieken-huis Paramaribo, Diako-nessenhuis, St. Vincentius Ziekenhuis, ‘s Lands Hos-pitaal, Mungra Medisch Centrum, Radiologiekliniek Halfhide & Hofwijk, Bisesa, MediLab en MRI Centrum, hebben medio mei van dit jaar, de radiologische dienstverlening aan verzekerden van de eerder ge-noemde assurantiemaatschappijen stopgezet. De ziekenhuizen en radiologische klinieken gingen hiertoe over, omdat zij van mening waren dat de tarieven die door de verzekeringsmaatschappijen be-taald werden voor radiologische diensten, achterhaalde tarieven waren van 2012.

door Richelle Mac-Nack

More
articles