Dodson nu niet welkom bij DOE

“Gelet op de criteria waaraan Dodson moet voldoen, dan zeggen we: Dodson zou op dit moment niet welkom zijn bij DOE, maar we slaan er geen slag naar, we gaan gedegen na als iemand welkom is.” Zo antwoordde Steven Alfaisi, voorzitter van de politieke partij DOE, gisteren op de vraag van journalisten als Regillio Dodson, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, nog welkom is bij de partij.
Dodson is enige tijd geleden geroyeerd uit de partij en is geen lid meer. Volgens Alfaisi moet eerst worden nagegaan als hij nu wel voldoet aan de voorwaarden. Pas daarna kan worden bepaald als hij toe kan treden. “Als partij hebben we voorwaarden waaraan een potentieel lid moet voldoen. Als je niet voldoet, dan kom je niet binnen”, stelde Alfaisi. DOE is van mening dat Dodson de partij heeft geschaad, waarna die zich heeft teruggetrokken uit de partij. “It’s nothing personal, but purely business”, zegt Alfaisi.
Secretaris Ryan Rozenblad, voegde eraan toe dat Dodson in zijn vooruitgeschoven positie, zich niet gehouden heeft aan de criteria die de partij had gesteld voor mensen in die positie. Overigens zijn de statuten duidelijk over wat er gebeurt met iemand die geroyeerd is uit de partij.
“We hebben Surinamers nodig met het hart op de juiste plek om Suriname vooruit te brengen. We hebben hem geroyeerd, omdat hij niet voldeed aan de criteria. Wij gaan verder met de mensen die wel voldoen daaraan, die criteria zijn onder andere integer en transparant leiderschap”, aldus Rozenblad.

door Priscilla Kia

More
articles