STREI 2 bestuursleden minder: Priscilla Dawsa kiest jongerenwerk boven politiek

STREI!, de politieke partij in wording onder leiding van voorzitter Maisha Neus, heeft de afgelopen periode harde klappen moeten incasseren. Nadat hoofdbestuurslid en secretaris Samuel Jabini zich vorige maand heeft teruggetrokken uit de partij, heeft nu ook Priscilla ‘Pukusjani’ Dawsa, commissaris van STREI vandaag door middel van een formele brief bedankt als lid van de partij. Zij zal zich nu volledig richten op jongerenwerk en het politiek gebeuren even laten voor wat het is.
Dawsa zegt in gesprek met De West dat zij bedankt heeft vanwege persoonlijke overwegingen en niet omdat er onenigheid zou zijn binnen de partij. Zowel bij Jabini als Dawsa heeft het nog niet verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid van STREI, een rol gespeeld.
Dawsa die heel actief bezig is onder de jeugd als peereducator en motivational speaker, geeft aan dat zij op een gegeven moment geen kant meer op kon. “Bepaalde activiteiten kon ik niet meer doen, omdat ik gelinkt werd aan STREI. Aan de andere kant kon ik ook geen activiteiten ontplooien vanwege de partij, omdat we nog geen rechtspersoonlijkheid hebben”, vertelt Dawsa.
Dit alles werkte volgens haar frustrerend, waarna ze besloot het jongerenwerk voorrang te geven. Hoewel Dawsa het niet voor onmogelijk houdt, zegt ze dat het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid geen reden zal zijn om terug te keren naar de partij. Dawsa gelooft niet in de stelling dat alleen via de politiek alles bereikt kan worden; dat kan volgens haar ook op andere manieren.
Over het beleid dat Dawsa graag veranderd wilde zien, zegt ze dat alles wat nu ineens veranderd zal worden, verkiezingspropaganda is. Zij hoopt op een nieuwe regering met potentiële mensen met het hart op de juiste plek. Dawsa heeft echter nog dezelfde motivatie als activist. “Ik heb heel veel energie en dat zet ik om in positieve motivatie”, aldus Dawsa.
Met het vertrek van Dawsa en Jabini blijven nog Neus als voorzitter, Gulshan Alibux als ondervoorzitter en Kuang Yin Cheong als penningmeester over binnen het bestuur van de partij. Binnen het bestuur van STREI! hebben alleen Dawsa en Jabini politieke ervaring.

-door Priscilla Kia-

More
articles