Drie nieuwe bonden sluiten zich aan bij C-47

Tijdens een vandaag gehouden assemblee van de arbeid georganiseerd door de vakbeweging C-47, zijn drie nieuwe bonden toegetreden tot de vakbeweging: de bond bij de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD), de bond bij Self Reliance en de bond van de Centrale Bank Werknemers Organisatie. De bonden zijn officieel toegelaten tot de vakbeweging en voorgesteld aan het publiek.
Volgens C-47-voorzitter Robby Berenstein, brengt het lidmaatschap een aantal verplichtingen met zich mee, zoals het betalen van contributie, maar het biedt ook voordelen. “Het is goed om strijd voeren binnen een groter collectief. Collega’s met ervaring kunnen door het uitwisselen van informatie hulp bieden, waardoor nieuwe bonden gedegen om de tafel gaan zitten met de werkgever”, stelt Berenstein.
Ook veel problemen die identiek zijn, kunnen volgens hem gemakkelijker opgelost worden.
Berenstein geeft aan dat de Centrale Bank en Self Reliance, nieuwe bonden zijn die niet zo lang terug hun rechtspersoonlijkheid hebben gehad. Terwijl de vakbond bij Self Reliance al gesprekken voert met de directie, strijdt de bond bij de Centrale Bank nog om erkenning. De bond van GMD bestond echter al, maar is nieuw leven in geblazen. Ook deze bond is al in gesprek met zijn leiding.

 

door Priscilla Kia

More
articles