August 8, 2018


Oase U-9 en U-11 kampioen SVB


August 8, 2018

Met nog enkele speelronden in de verschillende jeugdcompetities van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) zijn de kaarten in de U-9, U-11 en U-15 klasse reeds geschud. In de U-9 klasse is het team van Oase kampioen, terwijl Puwa Nani de semi-kam-pioen is. De derde plaats gaat dit jaar naar nieuwkomer Bintang Liar. Oase heeft in 18 gespeelde partijen in totaal 46 punten in de wacht weten te slepen en heeft heel opvallend ook een prachtig doelsaldo van 49 treffers. De absolute topscorer is Joshua Brondenstein, die ook in de race is voor de topscorerstitel. In de vorige competitie eindigde hij reeds als topscorer. Puwa Nani, die nog een wedstrijd voor de boeg heeft, zit momenteel op 39 punten en kan niet meer worden ingehaald door de derde plaats bezetter Bin-tang Liar, die 29 punt heeft. In het komend weekend spelen de teams hun laatste competitieduel. Oase is met 53 punten uit 21 wedstrijden ook al kampioen in de U-11 klasse. De semi-kampioen is nog niet bekend. Die strijd gaat tussen de nummer 2 op de ranglijst AC Puwa Nani (49 punten) en AC Adonai (48 punten). In het komend weekend zal er wat meer duidelijkheid komen welk team de beste kansen maakt op het semi-kampioenschap. AC Puwa Nani neemt het zondag op tegen nummer 6 Voorwaarts, terwijl Adonai in actie komt tegen Houttuin. In U-15 klasse is Robinhood kampioen en Leo Victor semi-kampioen is. In de U-13, U-17 en de U-20 moet er nog om de titel gestreden worden.