Vereniging van Medici eist marktconform tarief

De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft gisteren in een gezamenlijke overeenkomst aan het ministerie van Volksgezondheid en de verzekeringsmaatschappijen, geëist dat hun uitbetalingsabonnement conform de US- dollar wisselkoers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) wordt uitbetaald. De particuliere artsen werken al jarenlang met een tarief van US- dollar 5,85 tegen de oude koers. De VMS stelt dat zij niet meer uitkomt en zegt dat de verzekeringsmaatschappijen de aanpassing honoreren. Vanwege de daling van hun inkomsten zijn de artsen niet meer in staat om te voldoen aan hun kosten. De VMS heeft afgelopen donderdag in een spoed algemene vergadering het besluit genomen om een nieuw tarief voor het uitbetalingsabonnement te hanteren. Dit tarief is vanaf 1999 niet aangepast. Hoewel in 2016 er overeenstemming was bereikt om het tarief aan te passen, is dit niet gebeurd.