August 7, 2018


‘President heeft geen vertrouwen in zorgsysteem Suriname’


August 7, 2018

President Desiré Bouterse vertrekt op 13 augustus aanstaande naar Cuba voor een buikherniaoperatie. Dit deelde hij gisteren mee op een persconferentie in het Presidentieel Paleis. VHP-parlementariër tevens arts Dew Sharman, zegt desgevraagd dat het vertrek van de president naar Cuba aangeeft dat hij geen vertrouwen heeft in het zorgsysteem van Suriname.

“Over het algemeen kunnen alle herniaoperaties in Suriname gedaan worden, tenzij de middelen ontbreken”, zegt Sharman. Daarnaast haalt hij aan dat gezien de president springlevend is, hij niet geloofd dat het van dien aard is dat hij naar het buitenland moet. Volgens Sharman geeft de president de Surinaamse samenleving een verkeerd signaal met zijn vertrek naar Cuba. “Het overgrote deel van de samenleving is aangewezen op de bestaande zorg in Suriname. Het is niet goed te noemen dat de president zichzelf een volkspresident noemt, maar het land verlaat om gebruik te maken van de mogelijkheden die hij heeft in het buitenland”, benadrukt Sharman. “Ik ga niet om de nier van Abrahams terug te geven aan Abarhams, zoals gezegd wordt in de samenleving. Ik geniet van de rare dingen die gezegd worden”, zei Bouterse gekscherend over zijn vertrek naar Cuba. “Het is niet eenvoudig om een land te leiden. Zeker niet als men zoveel steentjes in je schoen probeert te gooien. Maar als dat het lot is van de president, dan moet je het maar dragen. Het hoort bij de verantwoordelijkheid. Ik heb er geen probleem mee”, zei Bouterse. Het is nog niet duidelijk hoe lang de president in Cuba zal blijven, dat hangt volgens hem van de artsen af.

door Priscilla Kia