Volksmuziekschool verhuist deze maand naar nieuw pand

Hoewel de voorbereidingen voor de verhuizing van de Nationale Volksmuziekschool (NVMS) reeds lang zijn begonnen, zal deze pas midden augustus definitief verhuizen naar haar nieuwe gebouw dat gevestigd is tussen het vliegveld Zorg en Hoop en de Waakhuyzenlaan. Dit zegt Mariza Pieplenbosch, algemeen directeur van de Volksmuziekschool, vandaag aan De West. Vanaf morgen wordt gestart met de schoonmaak van het nieuw gebouw.
De school kreeg tot het einde van het schooljaar 2017-2018 om te verhuizen uit het pand van het Bisdom aan de Henck Arronstraat, waar zij al twaalf en een half jaar gevestigd is. “Wij zijn al maanden bezig met het opruimen en inpakken, maar pas midden augustus stoppen we met het aldaar les geven. Dan is het schooljaar afgerond”, zegt Pieplenbosch. Meteen na de vakantie zal het verhuizingsproces ingezet worden, waarna de school voor twee weken gesloten zal zijn.
Volgens Pieplenbosch zal de verhuizing geen belemmering vormen voor nieuwe inschrijvingen. “We hebben geen vaste periode voor de inschrijvingen. Leerlingen mogen zich het heel jaar door inschrijven. Nu wordt nog ingeschreven aan de Henck Arronstraat, maar als we verhuisd zijn, zal dat op ons nieuw adres plaatsvinden”, legt de directeur uit. Volgens haar is het nu geen geheim meer dat de school zal verhuizen. Niet alleen de nieuwsberichten, maar ook de bekendmakingen op de facebookpagina van de school, zijn daarover duidelijk geweest. Daarnaast hebben de leerlingen allemaal een brief meegekregen met de mededelingen en het nieuw adres.
Pieplenbosch gelooft niet dat de verhuizing zal leiden tot minder inschrijvingen. Integendeel verwacht zij meer belangstelling, omdat de school nu in een kinderrijk gebied komt te staan. Zorg en hoop is gunstig gelegen voor vele andere buurten in de omgeving zoals Flora, Uitvlugt en Leiding. “Voor veel ouders wordt het gemakkelijker om hun kinderen daar af te zetten, terwijl ook veel volwassenen die zich allang wilden inschrijven, maar de afstand te ver vonden, zich nu wel kunnen inschrijven”, stelt de directeur.
Nadat het gebouw zowel van binnen en buiten is gewassen en het terrein gemaaid, zal de school nog een nieuw contactnummer moeten krijgen. Ook moet een vergunning worden aangevraagd voor het plaatsen van richtingwijzers naar de school, waarvan de ingang aan de Doekhieweg is.

 

-door Priscilla Kia-