July 28, 2018


JACHT OP STEMMEN


July 28, 2018

De regering heeft kennelijk geen tijd te verliezen nu de verkiezingen naderen. In rap tempo worden projecten die allang waren aangevraagd, uitgevoerd. Dat verbaast ons niet, wie de politieke cultuur van Suriname kent, weet dat het onmogelijke wel mogelijk wordt naarmate de verkiezingen naderen. Huizen die ineens niet gebouwd konden worden, rijzen als paddenstoelen uit de grond en personen die jarenlang moesten wachten op een bereidverklaring, krijgen die onverwachts. Deze periode is nu aangebroken. We weten al hoe de film eruit zal zien, maar halen toch onze popcorn en drank erbij om te kijken naar het toneel. Afgelopen maandag heeft de president een bezoek gebracht aan het district Commewijne en heeft de diverse problemen van de bewoners aangehoord. Dezelfde plannen die eerst niet belangrijk genoeg waren voor de regering en niet uitgevoerd werden, zullen nu wel uitgevoerd worden. De aanpak van de problemen wordt getypeerd als: ‘spoedproject in verband met de Javaanse immigratie’. Hoewel het project in het licht van de viering van de Javaanse immigratie wordt gebracht, is het duidelijk dat dit weer gebruikt zal worden als politieke propaganda. Tijdens het bezoek hield de president de bewoners voor, dat de Javanen een bijzondere bijdrage leveren en het verdienen dat hun problemen worden opgelost. Echter moeten wij niet uit het oog verliezen dat het de taak is van elke overheid ervoor te zorgen, dat het de burgers goed gaat. Het oplossen van de problemen is dus een plicht van de regering en geen genoegen. Niet alleen op Commewijne, maar ook in Paramaribo, zien we de jacht van de NDP op stemmen. De rehabilitatie van de diverse wegen spreken voor zich. Alles wordt nu in naam van de NDP gedaan en moet gelden als een goede reden waarom het volk weer zou moeten stemmen op de paarse groep. Alleen, het volk heeft allang geen blinddoek meer om. Het ziet nu helder.