July 28, 2018


HEREXAMEN IN GEVAAR


July 28, 2018

Straks zullen de leerlingen weer de dupe worden van het nonchalante handelen van de regering. Nu blijkt dat gecommitteerden en surveillanten die werkzaamheden verrichten voor het Examenbureau, ruim twee jaar niet zijn uitbetaald. Hoewel de mensen een aantal brieven naar het ministerie hebben geschreven, is er tot nog geen oplossing gekomen. Deze groep werkenden is de mening toegedaan dat ze praat tegen dovemansoren, vandaar dat ze nu, na twee jaar wachten, dreigt met acties. Hopelijk komt er snel een oplossing, want de leerlingen die herexamen moeten doen, zullen anders de dupe worden. De groep dreigt geen herexamenwerken in te leveren, waardoor de herexamens mogelijk niet zal plaatsvinden op de aangegeven dagen. De regering schijnt nog steeds niet te begrijpen, dat net zoals zij haar salaris elke maand op tijd ontvangt, anderen dat ook willen. In deze moeilijke tijd moeten mensen steeds zien hoe zij de eindjes aan elkaar knopen tot het einde van de maand, dan kan het niet zo zijn dat een bepaalde groep na twee jaar nog steeds geen geld heeft ontvangen voor hun geleverde diensten. Vroeger moesten de mensen drie weken wachten alvorens ze hun betalingen hadden ontvangen, sinds deze regering is aangetreden, is dat veranderd. Wat ook nog zorgwekkend is voor deze groep, is dat er afgesproken was dat aangezien het om kleine bedragen gaat, zij hun gelden niet verlaat zouden ontvangen. Dit is zelfs schriftelijk vastgelegd, maar nu blijkt dat de afdeling die belast is hiermee, het document niet terug kan vinden. De overheid moet ervoor zorgen dat alle herexamens normaal voortgang kunnen vinden. Het is een kwalijke zaak dat leerlingen niet rustig onderwijs kunnen genieten. Nu bestaat zelfs de kans dat zij het herexamen niet op de aangegeven datum kunnen maken. Keerpunt verwacht dat nog meer groepen zich zullen bundelen om actie te voeren.