Politieambtenaren stellen deadline van drie weken

Op een spoed algemene ledenvergadering van de Surinaamse Politie Bond (SPB), hebben de leden een motie ingediend waarin zij aangegeven, dat zij uit het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso) willen stappen. De bond heeft van de leden de opdracht gekregen om binnen drie weken een functieanalyse te maken van alle rangen binnen het korps. De leden eisen een verhoging op het salaris vanaf de maand september. Indien dit niet gebeurt, zullen de leden van de SPB het werk neerleggen.
Voorafgaand aan de vergadering, heeft het SPB-bestuur een gesprek gehad met vicepresident Ashwin Adhin. Hij kwam met het aanbod van 25 procent loonsverhoging.
De SPB heeft dit afgewezen, de bond eist een loonsverhoging van 150 procent.
De bond heeft aan de vicepresident gezegd, dat de politieambtenaren uit het Fiso- systeem willen stappen, omdat zij op die manier hopen op een betere loonsverhoging. De leden zijn hiermee akkoord gegaan. Dit voorstel is opgenomen in het wensenpakket van de bond. De bond is van mening dat het geen probleem moet zijn om uit het Fiso-systeem te stappen, omdat dit opgelegd is geworden aan de politie.

More
articles