Tjon En Fa redt het niet op 200m sprint

BARRANQUILLA – Het is Jaïr Tjon En Fa niet gelukt een medaille te winnen voor Suriname. Tijdens de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen in Cali, Colombia strandde hij dinsdagmiddag lokale tijd in de kwartfinales.

De baanwielrenner moest opnieuw zijn meerdere erkennen in Kevin Quintero van Colombia. De thuisrijder had hem begin juni in Bolivia van het brons afgehouden tijdens de Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur).

Dinsdag won Quintero de eerste van maximaal drie races overtuigend. De tweede was iets spannender, maar de Colombiaan finishte opnieuw als eerste, waardoor de derde race niet nodig was en Tjon En Fa eruit ligt.

De halve finales worden een Colom-bia/Trinidad & Tobago-aangelegenheid. Quintero kwam vandaag in de halve finale uit tegen Nicholas Paul van Trinidad en lokale held Fabian Puerta tegen Njisane Phillip van Trinidad. De races waren om 10:00 uur en 10:26 uur lokale tijd. Indien er een derde race nodig was, werd die om 11:22 uur verreden.

In Velódromo Alcides Nieto Patiño in Cali won Puerta in de halve finales van Hersony Canelon van Venezue-la, Paul won van Brandon Pineda van Guatemala en Phillip van Cesar Marcano van Venezuela.

Vanavond om 18:07 uur, 18:57 uur en 19:19 uur Surinaamse tijd rijdt baanwielrenner in Cali, Colombia tijdens de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (CAC Games 2018).