Participatie overheid bouw- woon- en huishoudbeurs miniem

De bouw- woon- en huishoudbeurs begint op 27 juli en duurt tot 1 augustus. Bedrijven die affiniteit hebben met deze sectoren, krijgen op deze beurs de gelegenheid hun producten en diensten te promoten en aan te beiden. Echter is de participatie van de overheid aan de beurs miniem te noemen. Van alle ministeries die een relatie hebben met de bouw- woon- en huishoudsector, en uitgenodigd zijn, is slechts het ministerie van Regionale Ontwikkeling aanwezig op de beurs.
Volgens Wierash GangaramPanday, voorzitter van de stichting Welzorg Suriname en organisator van de beurs, heeft ze als doel niet alleen alle nieuw bouwtechnieken te introduceren, maar ook de nodige informatie te verstrekken over financiën en bouwmaterialen keuze. Bij het bouwen komen ook aspecten zoals de bouwvergunningen en de aanleg van nutsvoorzieningen ter sprake. Echter zijn ministeries zoals Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer niet op de beurs om de benodigde informatie aan de bezoekers te verschaffen. Ook de nutsbedrijven EBS en SWM hebben het laten afweten.
Volgens Thersa Wong Swie San, PR officer stichting Welzorg Suriname, zijn brieven verzonden naar alle ministeries die betrekking hebben op de verschillende sectoren. De ministeries mochten zonder standhuur te betalen, deelnemen aan de beurs om de nodige informatie te verschaffen aan de bezoekers.
“Standhuur is niet alleen wat organisaties aan kosten hebben. Er is personeel nodig om op de beurs te staan, de stand moet worden ‘aangekleed’ en eventueel moeten er ook flyers gedrukt worden”, aldus Wong Swie San. In het verleden hebben verschillende ministeries en nutsbedrijven deelgenomen aan de beurs.
Zij vermoedt dat de huidige financiële positie van de overheid een rol heeft gespeeld waarom ze niet deelneemt aan de beurs.
De bouw- woon- en huishoudbeurs werd in 2011 voor de eerste keer georganiseerd. De beurs wordt nu voor de achtste keer georganiseerd, maar de huishoudbeurs is er voor de eerste keer bij. De beurs is opgedeeld in drie hallen. De expositie van de bouw- en woonbeurs vindt in de eerste twee hallen plaats. In de derde hal komt de huishoudbeurs waar klanten eventueel een product kunnen kopen. Er is op de beurs in samenwerking met de grote bedrijven een voorkeursbehandeling gegeven aan startende ondernemers.

 

door Priscilla Kia

More
articles